Skip to content

Om HRS

Hålogaland Ressursselskap IKS er et interkommunalt avfalls- og gjenvinningsselskap. Vi eies av åtte eierkommuner i nordre del av Nordland og Sør-Troms. Selskapet ble etablert i 1990 og er et av de ledende avfallsselskapene i landsdelen.

I 2020 hadde konsernet en brutto omsetning på vel 300 mill. kr. Vi har totalt 125 ansatte. Hovedadministrasjonen ligger i Narvik.

Våre eierkommuner er Harstad, Narvik, Evenes, Gratangen, Ibestad, Kvæfjord, Lavangen, og Tjeldsund. I regionen bor det i overkant av 60 000 innbyggere.

HRS IKS er morselskap i konsernet og eies av produksjonsanleggene, men har ingen selvstendig produksjonsvirksomhet.

Vår virksomhet er delt i tre. HRS Husholdning er selskapet som håndterer de kommunalt lovpålagte oppgavene. HRS Miljø er den kommersielle delen av selskapet – som i hovedsak jobber mot bedriftsmarkedet. HRS Metallco er ledende i Nord-Norge på bearbeiding og gjenvinning av skrapjern og metaller.

Våre anlegg

I Narvik ligger hovedanlegget Djupvik Miljøpark hvor det er avfallsmottak, kildesortering, prosessanlegg og mellomlagring. Her ligger også HRS-regionens eneste avfallsdeponi.

I Harstad ligger anlegget Stangnes Miljøpark. Her blir avfall fra husholdninger og næringsvirksomhet mottatt, sortert og sendt videre til gjenvinning eller energiutnyttelse. Her ligger også HRS Metallco sitt hovedanlegg.

I Tromsø har vi et mottaks- og behandlingsanlegg for jern/metall og bilvrak.

HRS Husholdning AS driver 7 mindre miljøstasjoner i landkommunene: Fornes i Ballangen kommune, Moan i Evenes kommune (for Evenes, Tjeldsund og Skånland), samt i Gratangen, Lavangen, Ibestad, Tysfjord og Kvæfjord.

TILBAKE TIL FORSIDEN

Velkommen til HRS du også

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Lukk video